Rabu, Mei 05, 2004

Cerita bola
Deportivo kalah kepada FC Porto 0-1 di Riazor Stadium. Kesian. Kecundang di tempat sendiri. Berakhirlah kemaraan dramatik La Coruna yang telah mengecewakan Juventus dan Real Madrid sebelum ini. Dan Porto mengekalkan rekod gemilangnya (bukan terbilang ye) di tempat lawan. Jelas sekali bekas juara Eropah 1987 itu (ingat lagi kuisan ke belakang oleh Rabah Madjer) begitu mantap di bawah jurulatih Jose Maurinho. Pasukan ini agak kurang menyerang, tetapi dilihat sangat taktikal dan oportunis dengan peluang.

Malam ini, Chelsea lawan Monaco pula di Stamford Bridge. Sukar nak diramal peluang Chelsea sebab UCL tahun ini pelik sikit (Chelsea ni nampaknya ramai sangat starnya. Melimpah-limpah sampai Claudio Ranieri payah nak kontrol. Mereka pun selalu main ikut suka sendiri saja). Macam-macam upset dah terjadi seperti bungkusnya MU (hahaha), Real, Arsenal dan Juve. Tapi aku pilih Monaco vs Porto pd 26 Mei nanti.

Cerita ekonomi dan politik
Harga petrol dan yang sewaktu dengannya naik 2 sen. Hmmm... itulah hadiah kemenangan namanya. Itulah balasan terhadap undi anda! Bila petrol naik, maka akan naiklah semua harga barangan (walaupun cuba dikawal kononnya) lantaran segala barangan diangkut dengan menggunakan kenderaan yang semuanya pakai minyak. Nak angkut sayur, pakai lori yang pakai minyak. Nak angkut ikan, pun pakai lori yang pakai minyak. Masa ini mungkin rakyat agak marah dan geram, tapi tunggulah lima tahun lagi. Semua sudah lupa. Benar kata Mahathir: MELAYU MUDAH LUPA!

0 komentar:

Catat Ulasan

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP