Isnin, Februari 16, 2004

Berapa hari dah aku tak update blog ni?

Minggu lepas, aku terlupa menulis ttg Abdul Qader Khan, pakar nuklear Pakistan yang diampunkan oleh Pervez Musharraf kerana menjual rahsia nuklear kepada negara-negara Islam yang lain. Semasa menjadi ketua editor Reformis di Jordan dulu, aku sempat juga menterjemah artikel ttg Khan ni daripada majalah Mujtama’. Tatkala itu, sedang hangat krisis nuklear antara Pakistan dan India. Hebat Khan yang seorang ni. Seorang menteri besar berkata, perbuatan Khan (membocorkan rahsia nuklear) bukannya salah, malah menyarankan agar kita beri anugerah atau penghargaan di atas jihad Khan memajukan teknologi nuklear Pakistan.

Sibuk. Hujung minggu lalu masa dihabiskan di PLRF Tebing Tinggi. Mukhayyam B. Arab. Mula petang Jumaat hinggalah zohor hari Ahad. Masa santai hujung minggu yang tidak seberapa terkorban begitu saja. Semata-mata untuk mengangkat martabat bahasa syurga!

Seronok juga melihat perkembangan politik tanah air akhir-akhir ini. Kejutan demi kejutan menjelang pilihan raya. Selepas 12 pemimpin KeAdilan masuk UMNO, Kasitah Gaddam pula tersangkut di pukat BPR. Ironinya beliau (juga Eric Chia) boleh pula diikat jamin satu juta. Khabarnya ada 18 lagi VIP dalam senarai. Begitu yang dituturkan Rais Yatim. Ayuh, mari kita lihat siapa yang kena!

0 komentar:

Catat Ulasan

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP