Rabu, November 03, 2004

BUKTI

Ingat lagi Debat Perdana siri 1 jam 9mlm di TV1? Datuk Johan Jaafar cuba mengusik Ustaz Nasha ttg isu keganasan yg kononnya hasil tangan umat Islam. Datuk JJ sebagai bekas wartawan (yg setia dengan etikanya kononnya) nampak cuba mempertahankan kesahihan laporan-laporan berita daripada agensi2 berita dunia yang menuduh muslim sebagai pengganas dalam tragedi di Bali dan Basilan.

Selamba Ustaz Nasha (sebagai bekas peguam) bertanya, ada bukti? Datangkan buktinya dulu. Baru boleh tuduh Islam teroris. Ya tak ya, mereka yang menuduh Islam sebagai teroris tu ada bukti ke?

Begitu juga dengan serangan ke atas WTC dan isu Iraq miliki senjata kimia. Apabila Kerry bertanya pada Bush (dlm debat mereka), mana buktinya? Mana bukti bahawa Muslim yg menyerang New York? Mana bukti Iraq ada senjata berbahaya? Mawas putih bertopeng itu tidak mampu menjawab.

Apabila menyorot pembunuhan beramai-ramai di Tak Bai dalam Ramadhan ini, sekali lagi bukti diremehkan. Dan lebih menyedihkan apabila punca penangkapan 6 orang guru agama itu berdasarkan tuduhan (menjual pistol kpd militan) yang masih belum dibuktikan.

1 komentar:

Tanpa Nama,  6:50 PTG  

best regards, nice info
» » »

Catat Ulasan

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP