Selasa, Mei 03, 2005

Bola.
Justeru malam ini, perlawanan paling penting untuk Liverpool yang akan menentang Chelsea bagi merebut tiket ke final Liga Juara-juara. Ramai yang meramalkan Chelsea dan AC Milan sebagai calon favorite untuk ke Istanbul pada 25 Mei nanti. Tapi, saya meramalkan Liverpool akan bertemu PSV Eindhoven. Dalam 3 perlawanan Liverpool lawan Chelsea sepanjang musim ini, The Reds sepatutnya menang dua daripadanya tetapi nasib tidak menyebelahi mereka. Mereka kalah ketiga-tiga. Rasanya malam ini Steven Gerrard akan membuktikan sesuatu kepada The Kop walaupun tanpa sokongan pemain kegemaran saya, Xabi Alonso.

Buku.
Banyak juga beli buku di PWTC. Antaranya, kumpulan cerpen Anwar Ridhwan yang baru diterbitkan DBP, Sirna Sebutir Bintang oleh Siti Hajar Mohd Zaki, sebuah buku Harun Yahya terbitan Jahabersa dan beberapa lagi.

Kawan.
Sempat jumpa, antaranya Nazmi Yaakob (kini – sejak sebulan lalu di Meja Sastera Berita Harian) lantas kami makan malam bersama di tingkat paling bawah The Mall, Norzailina Nordin yang sibuk menurunkan autograf di gerai Alaf 21, Khairul Amin Md. Zain - guru bahasa Arab di CELPAD, dan Rahimi Saad - pensyarah di UM. Ketemu juga dengan editor tersohor UPND – Kak Nor Azah Abd Aziz dan suami.

Gelek
Inul akhirnya berjaya dibawa datang ke Kuala Lumpur. Konsertnya Ahad malam Isnin lalu. Di Stadium Merdeka. Ahlan wa sahlan ya Inul. Saksikanlah bukti ‘keterbukaan’ Islam Hadhari kami. Geleklah semahumu!

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP