Jumaat, Mei 26, 2006

ANAK SIAPA?
(inilah gambar anak-anak Cina yang bersekolah di sebuah PASTI al-Hidayah di Sabak Bernam)


SETELAH TERENGGANU MENJADI HADHARI

Ya, setelah Terengganu melangkah ke era hadhari mulai 22 Mac 2004, 51 ribu pelajar di negeri Serambi Madinah itu didapati tidak tahu solat. Kenapa? Tak percaya? Cuba baca petikan Berita Minggu, Ahad lepas ini.

DUNGUN 19 Mei - Lebih 51,000 atau kira-kira 34 peratus daripada 149,000 pelajar tahun dua hingga enam di negeri ini didapati tidak tahu jumlah rakaat setiap solat lima waktu. Penolong Pegawai Pelajaran Daerah Dungun, Mohd. Nasir Harun berkata, angka itu berasaskan kepada kajian oleh Jabatan Pelajaran Negeri Terengganu baru-baru ini.


Yang "HEBOH" tetap HARAM!

Susah betul mahu memahamkan golongan yang bangang @ jahil @ taghut. Begitulah agaknya yang tercetus di fikiran Mufti Perak, Dato' Seri Dr Harussani Zakaria. Baginya, program konsert 'Sure Heboh' yang dianjurkan oleh sebuah stesen televisyen swasta di negara ini tetap haram walaupun selepas ia ditukar nama menjadi 'Jom Heboh'.

"Saya bersedih program itu masih diteruskan dan kini timbul pula Fiesta Hurra yang diterbitkan oleh televisyen milik kerajaan sendiri” katanya kepada pemberita selepas menghadiri Forum Keluarga Islam di Masjid Negeri Perak baru-baru ini.

4 komentar:

aslina bidadari 11:06 PG  

Alhamdulillah, siapa kata orang bukan Islam tak boleh sekolah Islam. Kita bukan paksa mereka jadi Islam

arenie 11:26 PG  

Kenapalah umat Islam sekarang ni?

zaidakhtar 11:38 PG  

begitulah kalau Islam pd nama
ntahlah, apa nak jadi seterusnya...
yg pasti PASTI mau dihapuskan!

Catat Ulasan

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP