Sabtu, Oktober 14, 2006

Nawaitu...

Dah nasib seorang selebriti
nak buat baik pun dipandang salah...


---> Soal kenyataan saya tidak mahu bersentuhan dengan pelakon wanita dalam filem Aduh Saleha, itu pendirian dan pendapat peribadi saya. Tak terlintas di hati untuk menyinggung mana-mana pelakon lelaki. Bagi saya, itu peringatan untuk diri sendiri. Andai ada yang terasa hati, dengan penuh ikhlas saya memohon maaf. Saya faham masing-masing mencari rezeki dan menghormati pendirian mereka.
- -> “Apa Mawi ingat kami bersentuhan, berpegangan tangan dalam filem atau drama, sebab nak seronok-seronok? Naik syahwat?
“Kalau aku berlakon dengan Fauziah Nawi sebagai ibu dan dalam babak itu dia kemalangan, takkan aku nak tengok saja dan hanya bertanya dia OK atau tak sebab tak boleh nak angkat nanti tersentuh?”
"Kalau Mawi boleh bersalaman dengan peminat atau orang media (wanita), kenapa di dalam filem tidak boleh?"
"Lebih baik jual kopiah, jual kain..."
"Hukum berdosa atau tidak bersentuhan ini sudah ditentukan Allah. <---
Tetapi ini kerja saya, kalau saya tidak memberi nafkah kepada anak bini, tentu lebih berdosa. Entah-entah anak boleh jadi perompak untuk hidup."
“Allah memberikan kita peluang lima kali sehari untuk mencuci dosa. Malah Dia beri peluang untuk kita bangun di waktu malam untuk sembahyang tahajud.
“Jadi tidak payahlah jaga dosa orang lain kerana setiap kita sudah diberi penjaga oleh Allah untuk mengira amalan kita. Biarlah malaikat Raqib dan Atib jalankan tugasnya."

Memo: Saya bukanlah peminat Mawi. Tapi pada saya, respon yang diberikan oleh dua pelakon terbabit terhadap syarat Mawi yang tidak mahu menyentuh pelakon wanita dalam lakonannya nanti agak keterlaluan.

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP