Rabu, Mei 02, 2007

SELAMAT JALAN, MOURINHO!


Wang bukanlah segalanya! Begitulah yang dapat disimpulkan bagi menggambarkan nasib yang menimpa pasukan Chelsea dan pengurusnya yang bermulut celupar, Jose Mourinho (kanan).
Setelah berbelanja mewah dengan menghabiskan lebih 500 juta paun dalam masa tiga tahun, kelab berjersi biru yang dimiliki jutawan Russia, Roman Abramovic tunduk buat kali kedua dalam masa tiga tahun di peringkat separuh akhir Liga Juara-Juara Eropah di tangan Liverpool yang dikendalikan oleh Rafael Benitez (kiri), awal pagi tadi.
Liverpool yang dipimpin pemain sensasinya Steven Gerrard berjaya menewaskan Chelsea 4-1 menerusi sepakan penalti setelah kedudukan agregat terikat 1-1 di Anfield.
Jelas sekali, barisan pemain bertaraf bintang yang dibelinya masih gagal menjanjikan apa-apa tahun ini selain League Cup. Memang menyedihkan dan mengaibkan. Ditambah
pula, Chelsea hampir kehilangan gelaran liganya kepada Man Utd. Sekalipun dipenuhi bintang-bintang dunia, kelab yang berpusat di Stamford Bridge ini terkenal sebagai pasukan yang sering bermain defensif (sering mengharapkan long ball dan set-piece) dan sekadar mahu menang 1-0 dalam kebanyakan perlawanannya.
Tetapi Mourinho yang terkenal dengan komen-komen kontroversinya yang lancang masih lagi menganggap pasukannya the best team lost meskipun jelas perlawanan didominasi oleh Liverpool. Hanya kecekapan penjaga gol, Petr Cech beberapa kali menafikan peluang The Reds untuk menang lebih bergaya.
Gambar bawah: Jose Reina menyelamatkan sepakan pakar penalti Chelsea, Geremi.

Read more...

Ahad, April 29, 2007

PUAS
Kepuasan terbayang di wajah seorang
sejurus melaksanakan tanggungjawabnya sebagai pengundi
di Ijok

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP