Jumaat, Ogos 22, 2008

Kenangan Yarmouk dalam Salju Sakinah

Salju Sakinah membawa saya kembali ke alam universiti sebagai seorang siswa. Lebih tepat lagi, ia menyebabkan saya mengimbau kembali kenangan dan nostalgia sebagai seorang siswa di Universiti Yarmouk, Jordan dulu (1996-2000). Walaupun watak-watak utama dalam novel ini merupakan para siswi (atau boleh dipanggil para ustazah), tetapi kehidupan sebagai seorang siswa di sana banyak persamaannya walaupun berbeza jantina.

Baca lanjut di sini.

Memo: Ada juga teman-teman sekampus di Universiti Yarmouk dulu yang sudi membaca novel saya. Barangkali nostalgia di sana masih basah dan segar, lantas novel ini lekas menyuburkannya semula. Kepada teman-teman seUrdun, terima kasih. Moga ukhuwah dan dakwah kita berterusan.

2 komentar:

muzaha 9:51 PG  

salam syeh,
lama kita tak jumpa semenjak ana balik dari Al bayt U dulu. Mungkin anta masih ingat sewaktu kita berusrah di rumah ana.Rasanya kali pertama. Walauapapun ana bangga dapat bersahabat ngan anta walau seketika..

http://ceritaabi.blogspot.com

muzaha 9:55 PG  

salam akhi,
gembira kerna dapat bersahabat dengan anta walaupun seketika semasa di Al Bayt dulu. Masih ingat ke masa kita berusrah sama2 di rumah ana? itulah saat2 manis ana bersama anta dulu...

http://ceritaabi.blogspot.com

Catat Ulasan

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP