Khamis, Ogos 14, 2008

USAHLAH TERLALU MENGAGUMI

IPOH 14 Ogos - Perwakilan Dewan Pemuda Pas mahu pemimpin dan ahli parti itu berhenti mengagung-agungkan Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim hingga mengenepi dan menafikan kebolehan serta keupayaan kepimpinan mereka sendiri.

Ketika membahaskan ucapan dasar Ketua Dewan Pemuda, beberapa perwakilan mahukan supaya pemimpin utama Pas lebih ditonjolkan dan diberi peranan dalam pakatan pembangkang termasuk menjadi Perdana Menteri jika impian membentuk kerajaan pada 16 September ini menjadi kenyataan.

Menurut mereka, sikap segelintir pemimpin Pas yang terlalu mengagumi dan mengagungkan Anwar seolah-oleh tidak mengiktiraf keupayaan kepimpinan ulama dalam Pas.

Wakil Dewan Pemuda Pas Selangor, Zulkifli Ahmad berkata, jika pemimpin dari parti lain dalam pakatan pembangkang yang menerajui negara, dibimbangi perjuangan Pas yang berlandaskan Islam akan dipinggirkan.

Memo: Tentunya ahli Pas melihat barisan pimpinan mereka apa kurangnya. Ada yang hebat-hebat dan perlu ditonjolkan. Untuk lebih mengenali, mungkin buku di sebelah ini ada jawapannya. Biografi Tok Guru - buku yang ditunggu-tunggu oleh sekian ramai pengagum Tuan Guru MB Kelantan juga para pendukung gerakan Islam. Khabarnya, ia sedang melalui proses-proses akhir tetapi sudah 5 ribu naskhah ditempah oleh ejen pengedar. Bakal diterbitkan oleh PTS Millennia.

Klik sini untuk mengetahui perkembangan buku ini.

0 komentar:

Catat Ulasan

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP