Jumaat, Disember 12, 2008

BERITA PILU BANGSAKU

KL- 11 Disember: ... Sementara itu, diminta mengulas pengajaran dan pembelajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris, Hishammuddin berkata, kementerian mengekalkannya kerana keputusan itu diambil demi masa depan negara.

Katanya, kementerian sentiasa mengambil berat setiap aduan berkenaan program itu dan mengadakan mesyuarat dengan semua pihak bagi mempertimbang perubahan selain mengkajinya secara terperinci.

‘‘Oleh itu, ugutan membuat demonstrasi terhadap isu itu adalah pelik. Terserah kepada mereka kerana kita menelitinya demi masa depan negara. Bersandarkan akal rasional dan matang kita mendapati ia mekanisme yang tepat,” katanya.

Terdahulu, dalam ucapannya, Hishammuddin berkata, buku Perjanjian dan Dokumen Lama Malaysia memperlihatkan bagaimana Raja Melayu di Semenanjung suatu ketika dulu diperdaya untuk menyerahkan kuasa atau menerima masuk penasihat Inggeris ke negeri Melayu.

Sumber asal.

Memo:

1. “Apabila sesuatu urusan itu diserahkan bukan kepada ahlinya, maka nantikanlah kehancuran” - Hadith riwayat al-Bukhari

2. Berita menjengkelkan ini sewajarnya lebih diberi perhatian daripada berita isu papan tanda pelbagai bahasa di Pulau Pinang yang dipolitikkan

3. Inilah dosa Tun Mahathir yang mahu dikongsi pemimpin selepasnya!

Klik sini untuk mendengar suara hati rakyat tentang PPSMI

Read more...

Ahad, Disember 07, 2008


Memo:
Salam Eidil Adha untuk semua teman dan pengunjung blog.
Insya-Allah.
Saya akan hadir untuk program penampilan penulis di
MPH Book
Fair yang bertempat di Perbadanan Perpustakaan Awam Johor,
Jalan Yahya Awal, Johor Bahru pada Ahad, 7 Disember 2008,
sekitar jam 2-3 petang.

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP