Jumaat, Disember 19, 2008

AMBILlah IJN

Sekiranya jaminan itu dapat diberikan oleh pihak yang nak mengambil alih, mungkin pandangan kita terhadap pengambilalihan ini tidak begitu keras sangat – Perdana Menteri

Syarikat Sime Darby mesti memberikan komitmen yang bersungguh-sungguh bagi memastikan golongan miskin tidak dipinggirkan –Timbalan Perdana Menteri

Kalau kita perhatikan projek-projek lain yang telah diswastakan, bayarannya terus meningkat – Datuk Dr. Chua Soi Lek, Timbalan Presiden MCA (Bekas Menteri Kesihatan)

Sumber: Utusan Malaysia 19 Disember 2008.

Memo: Santainya respon PM dan TPM. Macam boleh diambil alih bila-bila saja. Rasanya respon Dr. CSL lebih 'berjiwa rakyat' berbanding dua orang itu. Hari ini khabarnya ditangguhkan dahulu keputusan pengambilalihan itu. Mungkin tunggu selepas PRK Kuala Terengganu.

Read more...

Khamis, Disember 18, 2008

BICARA NOVEL JIdJ di JB

Insya-ALlah, novel keempat saya, Justeru Impian di Jaring (JIdJ) akan dibicarakan pada Sabtu, 20 Disember 2008 dalam program Bicara Karya Sastera Negeri Johor anjuran Bahagian Teori dan Kritikan DBP dengan kerjasama Persatuan Penulis Johor (PPJ).

Program yang bertempat di Perpustakaan Sultan Ismail, Jalan Datin Halimah, Johor Bahru itu akan bermula pada jam 8.30 pagi dan berakhir 12.30 tengah hari. Antara karya yang bakal dibicarakan seperti drama Walinong Sari tulisan penggiat teater terkenal, Khalid Salleh dan antologi cerpen Pengorbanan karya Para Penulis Pelajar Muda Johor.

JIdJ novel remaja yang menampilkan tema sukan menurut perspektif Islam akan dikupas oleh Tuan Shaharunnizal Mohd Nor dari DBP, KL. Para penulis dan penggemar sastera dijemput hadir ke majlis tersebut. Tuan Khalid Salleh khabarnya akan turun ke Johor Bahru bagi memeriahkan program.

Read more...

Isnin, Disember 15, 2008

SEHARI SEBELUM EIDIL ADHA

Kali pertama saya menjejakkan kaki ke Perbadanan Perpustakaan Awam Johor, di Jalan Yahya Awal. Cantik tempatnya, bangunan tiga tingkatnya juga. Banyak betul meja dan kerusi kayu. Ala-ala coffee house. Memang sesuai untuk dijadikan tempat santai ulat-ulat buku. Khabarnya baru tiga bulan beroperasi.


Terima kasih saya ucapkan atas layanan mesra staf PPAJ yang sering tersenyum dan mesra menegur saya. Begitu juga buat dua staf MPH JB City Square yang sangat peramah - Sdr Arif Faizal dan Puan Sherene Faridah. Walaupun PPAJ petang itu agak lengang, tetapi hati saya senang.

Memo: Foto-foto adalah ihsan www.srikandi87.blogspot.com

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP