Sabtu, Disember 12, 2009

BERLIBUR di BUKIT MENGAMBANG 

Khamis lalu, keluarga besar kami merancang percutian sehari ke  Bukit Gambang Water Park yang terletak kira-kira setengah jam dari bandaraya Kuantan. Barangkali masih ramai yang tidak mengetahui lokasinya yang baru dibuka beberapa bulan yang lalu. Tempatnya menarik yang saya kira akan menjadi saingan kepada Bukit Merah mahupun Tambun di utara.

Namun yang paling menarik bagi saya tentunya kemudahan meluncur dengan pelampung besar. Ada tiga versi tempat meluncur disediakan. Yang gelap-gelemap, transparen dan terbuka. Selekohnya lebih tajam. Kelajuannya lebih mendebarkan berbanding di tempat lain.

Jika mahu meluncur beramai-ramai, juga ada disediakan pelampung merah gergasi yang muat untuk enam orang. Bagi sesiapa yang berani dan mahukan cabaran, boleh saja berlumba meluncur solo secara meniarap di enam lorong sempit yang begitu cerun dan tajam.

Saya juga gemarkan Coco Beachnya. Ada ombak besar melanda sekali sekala. Namun menjelang tengah hari, pantai menjadi begitu sempit kerana terlalu ramai pengunjungnya yang mahu bergayut dan bersidai di pelampung.

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP