JURUKAMERA

Sabtu, September 03, 2011

Raya kelima. Ada kenduri keluarga yang perlu dikendali dalam mood raya. Tetapi ia program yang dinanti-nanti kerana pastinya akan menghimpunkan seluruh ahli keluarga dan kaum kerabat jauh dan dekat.

Derap pengantin
Walimah Izzah, anak bongsu Mak Ngah agak besar. Mak Andam nampak tergesa-gesa benar dan jurukamera yang menjadi pengiringnya pula tiada. Lalu saya terpaksa menjawat tugas baru. Menjadi jurukamera. 

Debaran dua mempelai
Sifar pengalaman namun saya cuba belajar dan melakukan yang terbaik sebagai kenang-kenangan pengantin dan keluarga. Terlalu banyak lagi yang perlu dipelajari tentang fotografi dan kreativiti.

Menyarung tanda cinta

Read more...

GAMBAR RAYA TAHUN INI

Jumaat, September 02, 2011


Read more...

EIDIL FITRI 1432H

Khamis, September 01, 2011

Salam lebaran buat semua. Maaf batin dan zahir. Kullu 'aam wa antum bi alfi khayr. Eidil Fitri tahun ini kami sambut di Senggarang. Tentu sahaja burasak menjadi pilihan utama keluarga, namun saya berjaya beroleh lemang.

Burasak. Juadah tradisi Bugis pada pagi raya

Ziarah ke rumah saudara-mara sebelah isteri agak meriah dan menyeronokkan kerana kami berkonvoi tiga empat buah kenderaan. Hampir semua rumah-rumah "wajib" kami berjaya ziarahi. Jadual ziarah bermula seawal jam 10 pagi dan berakhir hampir 11 malam.


Di rumah Tamrin, Parit Jabar
Di rumah Kak Atik & Abg Malek di Parit Jabar
Selepas asar raya kedua, kami sudah bertolak ke Endau. Tiba di Endau jam 10.05 malam. Suasana hari raya yang biasanya meriah di Endau masih berbaki, namun mulai raya ketiga kami akan mulai bertungkus-lumus untuk sebuah kenduri walimah yang besar di rumah Mak Ngah.

Read more...

  © Blogger template On The Road by Ourblogtemplates.com 2009

Back to TOP